(0 312) 425 02 04
Sosyal Medya Hesaplarımız

Sas Disk Veri Kurtarma

Anasayfa » Sas Disk Veri Kurtarma

Sas Disk Veri Kurtarma, işlemleri mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Disklerin bağlı olduğu RAID dizelerinde mevcut yapılda, eğer bir bozukluk var ise, mutlaka deneyimli uzman teknik personel tarafından müdahale edilmesi gerekmektedir. Sas Disklerindeki veri kaybı normal disklere oranla daha karmaşık bir yapıya sahiptir.

Neden SAS sabit disk sürücüsü?

  • SAS (Seri Bağlı SCSI) sabit sürücüsü, olağanüstü rastgele I / O performansı sağlayarak ultra hızlı veri erişimi sağlar
  • SAS sabit diskler, veri güvenliği, yüksek kullanılabilirlik, güvenilirlik, vb. Kullanıcıların tüm veri ihtiyaçlarını karşılar.
  • Bu sürücüler düşük güç kullanır, dolayısıyla daha düşük toplam maliyet ve daha düşük soğutma sağlar
Sas Disk Veri Kurtarma

Sas Disk Veri Kurtarma

SAS sabit diskinden veri kaybına neden olan nedir?

SAS sabit diskinizden veri kaybını önlemek için tüm önlemleri aldıktan sonra, bazı beklenmeyen sorunlar büyük veri kaybına uğratarak SAS sabit sürücünüzün arızalanmasına neden olabilir.

Sas Disk Veri Kurtarma

Veri kaybı için bazı olası nedenlere bir göz atalım:

  • SAS HD Bozulması: İşletim sistemi arızası, virüs saldırısı, RAW dosya sistemi vb. Sorunlar, SAS sabit diskin bozulmasına neden olur ve bu da ağır veri kaybına neden olur.
  • İşletim Sistemiyle İlgili Sorunlar: Yükleme sırasında verilerin yanlış bir şekilde yüklenmesi, işletim sisteminin Windows sistemindeki verilerin yedeklenmeden yeniden yüklenmesi ve yükseltilmesi, SAS HDD’den veri kaybına neden olur.
  • SAS Sabit Disklerde Kötü Sektörler Oluşumu: Okuma-yazma kafası çökmesi nedeniyle, fazla mesai kullanımı / fazla mesai ve diğer sorunlar, SAS sabit diskinde kötü ortam noktalarının veya bozuk kesimlerin oluşmasına neden olabilir ve bu da ciddi veri kaybına neden olur.

SAS Disk veri kurtarma ve kaybı için çözüm nedir?

Neyse ki, birçok durumda SAS sabit diskindeki kayıp veya eksik verileriniz gibi özel sabit disk kurtarma araçları desteğiyle alınabilir . Windows sistemindeki herhangi bir kritik durumda eksik olan veya kaybolan başarıyla geri yüklenen SAS sabit disk veri kurtarma işlemini gerçekleştirmek için uygun bir çözümdür. Yazılım, belgelerin, MS Office dosyalarının, sıkıştırılmış dosyaların, fotoğrafların, videoların, seslerin, oyunların ve SAS sabit diskteki biçimlendirilmiş, bozuk ve erişilemeyen sürücülerden alınan diğer türdeki veri dosyalarının çeşitli biçimlerini alır. SAS sabit disk sürücüsünün yanı sıra Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2003 ve 2008 işletim sistemlerinde IDE, PATA, SATA, USB, FireWire gibi diğer sabit sürücü arayüzlerinden veri alabilir.

Sas Disk Veri Kurtarma

Sas Disk Veri Kurtarma

SAS Disk Veri Kurtarma İşlemleri için bizimle iletişime geçiniz. 

SAS depolama sunucularının karmaşıklığı, RAID ile yapılandırılmış SAS sabit sürücülerinde depolanan verilerin , depolama diskleri arızalanırsa veya ölü bir sunucuya yol açan başka herhangi bir sorunla karşılaşırsa, daha yüksek bir kayıp riskiyle karşı karşıya kalabileceği veya erişilemez hale gelebileceği anlamına gelir.

SAS Depolama Sunucusu Hatası: Genel Veri Kaybı Senaryoları

Arızalı bir sunucunun SAS sabit sürücüleriyle ilişkili bazı veri kaybı durumları aşağıda verilmiştir:

Sabit sürücü çökmesi nedeniyle RAID sunucu hatası

Sas Disk Veri Kurtarma Bu durum, RAID dizisini oluşturan bir veya daha fazla SAS sabit sürücüsü arızalandığında ve sunucu çökmesine neden olduğunda ortaya çıkar. Özellikle, tek bir sabit sürücüdeki sorunlar sunucu çökmelerine neden olmaz, yalnızca RAID performansını kullanımdan kaldırır. Bununla birlikte, çöken sabit sürücüyü sağlıklı bir sürücüyle değiştirmedeki gecikmeler, müteakip arızalara neden olarak ölü bir sunucuya neden olabilir. Bazen, otomatik değiştirme mekanizmasındaki aksaklıklar nedeniyle RAID denetleyicisi bile önceden yapılandırılmış etkin yedeği kullanarak diziyi yeniden oluşturamayabilir.

Ölü sunucuların SAS sürücülerinden veri kurtarma zorlu bir iştir. Çökmüş sürücüleri işlevsel bir duruma geri yüklemek , RAID’i yeniden oluşturmak ve SAS sabit sürücüsünden verileri kurtarmak için gelişmiş laboratuvar içi uzmanlık gerekir .

Sabit sürücülerin yabancı yapılandırması nedeniyle RAID hatası

Sas Disk Veri Kurtarma, Bazen sunucu, arızalı sabit sürücünün zamanında değiştirilmesinden sonra bile başarısız olabilir. Bu durumda, RAID denetleyicisi, sabit sürücü değiştirildikten sonra RAID’in yeniden oluşturulmasına izin vermek için orijinal RAID yapılandırmasını tanımaz. Bunun yerine denetleyici, değiştirilen sürücüleri “yabancı yapılandırma” olarak işaretler, çünkü sunucu SAS sabit sürücülerini algılayamaz ve verilere erişilemez duruma gelir. Düzeltilmezse, bu sorun kalıcı veri kaybına neden olabilir.

Bu senaryo oldukça karmaşıktır ve arızalı sabit sürücüleri tanılayabilen, bunları çalışır duruma geri yükleyebilen ve orijinal RAID parametrelerini belirleyebilen deneyimli teknisyenler gerektirir. Bir dizi laboratuvar tekniğinden sonra RAID sistemi, ölü bir sunucunun SAS sürücülerinden veri kurtarmaya izin vermek için şerit boyutu, veri akışı modeli, eşlik akışı vb. gibi parametrelere dayalı olarak yeniden oluşturulur.

Diğer disklere göre daha maliyetli ve daha zor işlemlerdir. Mutlaka bir uzman tarafından Sas disk yapısı incelenmeli, sas diskleri kullanan sunucuların RAİD yapıları incelenmeli ve bu duruma göre veri kurtarılması sağlanmalıdır. Firmamızda konusunda uzman teknisyenlerimiz sizlere SAS disklerinden veri kurtarmak için yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda Raid Veri Kurtarma konusunda mutlaka firmamızdan destek alınız.

SAS Disk Veri Kurtarma Nedir?

sas disk veri kurtarma 0

SAS sabit diskler, çeşitli verileri verimli bir biçimde depo etmek ve yönetmek için son derece önemlidir. Fakat bütün depolama aygıtları gibi SAS sabit sürücü de arızalara karşı hassastır. SAS sabit sürücünüz arızalandığı zaman yapmanız gereken tek şey SAS disk veri kurtarma hizmeti almaktır. Veri kurtarma hizmeti alanında profesyonel ve deneyimli olan firmamız, SAS disk hususunda da sizlere güvenli ve pratik hizmet deneyimi vaat eder.

SAS sabit sürücüleri, kurumsal ortamlarda sık şekilde kullanılan ve yüksek performans gösteren depolama aygıtları olarak bilinir. Hızlı veri aktarım hızlarına sahip olan bu ekipmanlar, sağlamlıkları sebebi ile sıklıkla veri merkezlerinde ve sunucularda tercih edilir. Ancak en güvenli depolama birimleri dahi veri kaybına neden olabilecek bazı sorunlar ile karşılaşabilir. SAS disk veri kaybı da bu tür durumlardan biridir. SAS disk veri kaybının ardında çeşitli nedenler bulunmaktadır. Sebep her ne olursa olsun, en iyi veri kurtarma firması olarak; bu probleme kesin çözüm üretmekteyiz.

SAS Disk Veri Kaybı Neden Olur?

sas disk veri kurtarma 00

SAS disk veri kaybı nedenleri oldukça fazladır. Bu soruna katkıda bulunan nedenler, aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  • Fiziksel hasar: SAS diskin düşme ya da darbe gibi fiziksel bir hasar alması, veri kaybını teşvik edebilir. Hasarlı bileşenler ise sürücünün düzgün çalışmasına engel olabilir.
  • Aygıt yazılımı problemleri: Sürücülerle alakalı problemler ya da güncel olmayan aygıt yazılımı, bazı verilerin veya tüm verilerin bozulmasına ve veri erişim sorunu yaşanmasına yol açabilir.
  • Dosya sisteminin bozulması: Dosya sistem hataları ya da dosya sisteminin bozulması, SAS sürücüsündeki verilerin erişilebilirliğini önleyebilir. Bu gelişme, uygunsuz kapatmalar ya da ani elektrik kesintisi nedeni ile ortaya çıkabilir.
  • Virüs ya da kötü amaçlı yazılım saldırıları: Bütün depolama birimleri gibi SAS disk de verileri bozabilecek, verilere erişimi önleyecek ya da verileri silebilecek virüs veya kötü amaçlı yazılıma karşı savunmasızdır. Bu tür durumlarda yapılması gereken ise SAS disk veri kurtarma hizmeti almak olacaktır.
  • Yanlışlıkla silme: İnsan hatası, SAS disk veri kaybının en yaygın sebepleri arasında konumlanır. Bilmeden ya da yanlışlıkla dosyaların silinmesi veya uygun yedekleme işlemleri gerçekleştirilmeden sürücünün biçimlendirilmesi, kalıcı veri kaybına sebep olabilmektedir.
  • RAID arızaları: SAS diskler, genel olarak RAID yapılandırmalarında kullanılan ekipmanlardır. RAID denetleyicilerde oluşan arızalar veyahut yanlış yapılandırma uygulamaları, birden çok sürücüde veri kaybına sebep olabilir.
  • Mantıksal hatalar: SAS disk veri kurtarma hizmetini gerektirecek bir diğer husus da mantıksal hatalar olmaktadır. Bozuk dosya yapıları ya da bölümleri gibi çeşitli mantıksal hatalar, verilerin okunmasını önleyebilir.
  • Aşırı ısınma: SAS disklerin aşırı şekilde ısınması, veri kaybı sorununu beraberinde getirebilir. Sürücü arızası, aşırı ısınmadan dolayı oluşabilir. Uygun soğutma ve havalandırma, bu tür ekipmanlar bakımından son derece önemlidir.
  • Güç dalgalanmaları: Güç artışları veya elektriksel dalgalanmalar, SAS disklere zarar verebilir ve veri kaybını destekleyebilir.

SAS Disk Çökmesi Nedeniyle RAID Sunucu Hatası

sas disk veri kurtarma 000

Bu gelişme, RAID dizisini meydana getiren bir ya da daha çok SAS diskinin arızalanması ve sunucunun çökmesine neden olması halinde ortaya çıkmaktadır. Özellikle de tek bir sabit sürücü cihazdaki problemler, sunucunun çökmesine sebep olmaz. Sadece RAID performansını azaltır. Fakat, çöken diski sağlıklı bir sik ile değiştirmede yaşanan gecikme, daha sonraki arızaları teşvik ederek, sunucunun ölmesine neden olabilir. Kimi zaman otomatik değiştirme aksamındaki aksaklıklar sebebi ile RAID denetleyicisi dahi önceden yapılandırılan etkin yedeği kullanarak, diziyi yeniden aktif etmede başarısız olabilir.

Ölü sunucuların SAS disklerinden veri kurtarmak zorlu bir süreçtir. Çöken sürücüyü işlevsel duruma getirmek, RAID’i yeniden oluşturmak ve SAS diskteki verileri kurtarmak için profesyonel yardım önem arz eder. Bu nedenle de bu aşamada devreye giren, SAS disk veri kurtarma hizmetleri olur.

Sabit Diskte Yabancı Yapılandırma Nedeniyle RAID Hatası

Bazen arızalı diskin zamanın da değiştirilmesinden sonra bile sunucuda arıza oluşabilir. Bu gelişme sonucunda RAID denetleyicisi, sabit disk değiştirildikten sonra RAID’i tekrardan oluşturmaya izin vermek adına orijinal RAID yapılandırmasını tanımamaktadır. Bunun yerine ise denetleyici, değiştirilen sürücüleri yabancı yapılandırma şeklinde işaretlemektedir. Bundan ötürü sunucu, SAS diskleri algılayamaz ve verilere erişim engellenir. Bu problem düzeltilmez ise kalıcı veri kaybı ortaya çıkar.

Tüm RAID veri kurtarma ve diğer bütün veri kurtarma gereksinimleriniz için bizimle iletişim kurabilirsiniz!

Hemen Ara 0312 425 02 04
Whatsapp Hattı